Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SCF


Det är säsongens sista stora internationella mästerskap och då riktas curlingvärldens blickar åter mot Jönköping. Junior-VM startar i morgon söndag 15 maj och avslutas söndag 22 maj.
 
Marcus Holm, Sabina Johansson och Peter Narup som är historiska världsmästare i Mixed Dubbel! Guldet säkrades efter en helt otrolig avslutning i finalen och med matchens sista sten.
 

Yngre Junior SM

(2022-05-06 08:27)
Yngre Junior SM spelades i Härnösand den 29 april till den 1 maj. Eleverna på curlinggymnasiet har återigen lyckats arrangera något som varit mycket uppskattat, både sportsligt och socialt.
 

Klara för kvartsfinal!

(2022-05-04 13:27)
Sverige har gått från klarhet till klarhet under de två senaste dagarna i VM Mixed Dubbel. I sista grundspelsmatchen besegrades Skottland med 9-1 och laget är nu klara för kvartsfinal!
 
Idag är sista grundspelsdagen och på bara två dagar har Sabina Johansson och Marcus Holm vänt från näst sist i tabellen till en tredje plats.
 
Med två viktiga vinster mot Schweiz och Finland igår har Sverige vänt tabellen och har nu chans på slutspel.
 

Riksfiguren 2021-2022

(2022-05-02 12:27)
Riksfiguren 2021-2022 är avslutad med totalt 1865 serier spelade! Grattis säger vi till alla pristagare och tack till alla klubbar för deltagande!
 
Det har varit en tuff start i Lohja för Sabina Johansson och Marcus Holm som representerar Sverige vid VM Mixed Dubbel, Rullstol. Idag väntar matcher mot Schweiz och Finland.
 
Inom ramen för Rörelsesatsning i Skolan har SCF också fått medel för att arbeta med ett specifikt samarbete mellan Fritidsbanken, skola och förening i syfte att rekrytera fler ungdomar till föreningsidrotten.
 
Med start i morgon, 30 april spelas det första VM i Mixed Dubbel Rullstol. Tävlingen går i Lohja, Finland och Sverige representeras av Sabina Johansson och Marcus Holm.
 
Inom ramen för Rörelsesatsning i Skolan arbetar Svenska Curlingförbundet tillsammans med Fritidsbanken för att så många skolor som möjligt ska kunna testa FloorCurling
 
Emil och Stina är kusiner som går i fjärde klass. I jakten på en idrott där de kan träna tillsammans har de testat en mängd aktiviteter och nu har de äntligen hittat till curling.
 

Uppsalamästerskapet 2022

(2022-04-28 13:02)
IK Fyris har haft nybörjare i tre olika grupper under vårens kurser. Föreningen avslutar säsongen med att de tre ligorna mött varandra i en tävlingsform med lottade lag.
 
Med fem vinster och två förluster har syskonparet Isabella och Rasmus Wranå skaffat sig ett fint läge i jakten på en slutspelsplats vid VM mixed dubbel i Geneve, Schweiz.
 
Totalt röstade curlingens distriktsförbund med 99 röster för och 26 röster emot, vilket innebär att från och med säsongsstart 2022-2023 kommer vi att ha nya avgifter för curlare i förening.
 

Postadress:
IK Fyris Uppsala - Curling
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070
E-post: curlingsektionen@fyr...

Se all info