Gå till innehåll
IK Fyris Uppsala curling
IK Fyris Uppsala curling

Vi hyllar Johanna och Kristian!

I onsdagskväll hade curlinghallen celebert besök av två av våra OS-deltagare, Johanna Heldin och Kristian Lindström.

Johanna, som är reservspelare på Lag Hasselborg, kom hem med en bronsmedalj! Kristiansom, som tidigare spelade med Lag Niklas Edin och har en gedig meritlista, inklusive en VM-guld, var i Peking i egenskap av coach för det brittiska/skotska damlandslaget (Eve Murihead) och, som bekant, vann de guld!

Johanna och Kristian visade några bilder och berättade om livet på OS-byn, mat (inte så gott), och allt runt omkring. Inte minst givande var frågastunden efteråt när de fick frågor om allt möjligt, t.ex. vad gör en reserv under turneringen, och skillnaden i coachning-filosofi mellan Sverige och Skottland. Mycket intressant!

Klubbens tredje OS-deltagare, Daniel Magnusson, som är Johannas mixed dubbell partner, kunde inte komma till oss i onsdags men han kom hem med en guldmedlj runt halsen i egenskap av reservspelare i Lag Edin!

Det finns en intressent artikel om Kristian och Johanna, som är ett par i det verkliga livet, i Dagens Nyheter i helgen - mycket värt att läsa. Det finns en kopia i curlinghallen för de som inte kommer åt artikeln via länken härunder.

https://www.dn.se/sport/svenskens-hinder-pa-vagen-till-os-guldet-egna-fastmon/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-03-03

Senast uppdaterad: 2022-12-09

Författare: Jeff Martin

Senast ändrad av: Jeff Martin

Sponsorer