Gå till innehåll
IK Fyris Uppsala curling
IK Fyris Uppsala curling

Silver och brons till Fyris i SM veteraner

Lag Berts Bravader kom hem med silver och lag Bookmakers med brons från SM för veteraner, som spelades i Göteborg

Det blev en framgångsrik helg för IK Fyris när SM för veteraner (65+) spelades i Göteborg. Vi skickade två lag till turneringen för att försöka att försvara förra årets guldmedal mot sex andra lag. Det vara nästan samma lag som spelade i Gävle 2023 - Bookmakers, med Sören Axelsson, Lars-Eric Roxin, Anders Brandelius och Lasse Jonsson, och Berts Bravader med Bert Andersson, Håkan Rudström, Jeff Martin och Mats Rydén - bara L-G. Karlsson från Bertens guldlag från förre året kunde inte spela.då han var skadad

Lag Berts Bravader och lag Bookmakers

Det blev tydligt under grundspel att det var tre lag som var lite starkare - det var vi två från Fyris plus förra årets silverlag, Team P.A.P. från Göteborg. Efter gruppspelet var det bara fyra lag kvar med Lunchcurlarna från Amatörerna/Sundbyberg som fjärde lag tillsammans med de tre ovan nämnda.

Den ena av semifinalerna var en hel-Fyris affär där Berts Bravader drog det längsta strået och tog sig fram till finalen med en 8-3 vinst över Bookmakers. Samtidig blev det 10-4 till Team P.A.P. över Lunchcurlarna.

I bronsmatchen kunde Lars-Eric, Anders, Sören och Lasse ta hem medaljen med en 14-6 vinst över Lunchcurlarna efter sju omgånger.

Finalen blev en tät match, med Berten i ledning efter två omgånger men P.A.P. kom ikapp och förbi, och hade ledningen 6-3 efter 6 omgånger. Bravaderna skärpte till sig med en tvåa i den sjunde och en snygg stulen etta i den åttoande omgång för att tvinga fram en extra omgång. Men där var fördelen av sista stenen för mycket och därmed fick P.A.P. revange för förra årets finalförlust med en etta i den nionde för en 7-6 vinst. Grattis P.A.P. och grattis Fyris!

Och tack förstås för en mycket trevlig turnering i Göteborg. Kanske Fyris kan skicka ännu flera lag nästa år!

Lag P.A.P. och Berts Bravader

Silverlag Berts Bravader med Jeff, Bert, Mats och Håkan
Guldlaget Team P.A.P. med Urban, Bengt, Ulf och Anders.

 

Bookmakers

SM Brons laget: Bookmakers med Lars-Eric, Sören, Anders och Lasse

 

Berts Bravader
Bookmakers med bronsmedaljer

Publicerad: 2024-03-07

Senast uppdaterad: 2024-03-07

Författare: Jeff Martin

Sponsorer