Gå till innehåll
IK Fyris Uppsala curling
IK Fyris Uppsala curling

Elina och Mattias tar KM (M)D

I år hade vi fyra tvättäkta mixed dubbel lag som gick till den sista fyran. Det blev gamla elit- och Team Hinken-spelare Elina och Mattias som tog hem guldet,

Mattias och ELina - 2023 KM Mixed dubbel

Hela 16 lag var anmälda till årets upplaga av KM i (Mixed) Dubbel. Ett par sista minut sjukanmälningar gjorde att det till slut blev 15 lag som spelade. Efter flera korta och intensiva matcher på lördag och en trevlig samkväll med lite take-out mat i hallen på kvällen, startade slutspelet tidig på söndag morgon. Efter två slutspelsrundor fanns det bara fyra lag kvar: Lena och Claes, Pernilla och Anders, Erika och Markus, och sist men inte minst, Elina och Mattias.

Topp fyra KM Mixed dubbel

Förra året var det ett podium i jämlikhetens ande med ett rent damlag, ett rent herrlag och ett äkta mixed dubbel lag. I år blev det jämlikt igen, fast på ett annat sätt med fyra mixade lag som tog sig till medaljspel.

Både semifinalerna blev täta affärer och till slut blev det Erika och Markus, och Elina och Mattias som tog sig till finalen. Där blev det lite tuffare och våra Hinken-veteraner visade sin erfarenhet och tog hem segern med 9-4. I brons matchen vann Lena och Claes över ByggaBo (dvs Pernilla och Anders).

Alla resultat finns här och det finns även några matcher på vår YouTube-kanalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du kan också titta på några bilder från finalpassen på vår Flickr-sida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Precis som förre året blev turnering en stor succé med nya och erfarna spelare, och unga och lite äldra deltagare. Tack till alla som deltog och inte minst alla som hjälpte till med organisation, maten, isen, och inte minst barn- och hundpassning!

Publicerad: 2023-03-06

Senast uppdaterad: 2023-03-20

Författare: Jeff Martin

Senast ändrad av: Jeff Martin

Sponsorer