Gå till innehåll
IK Fyris Uppsala curling
IK Fyris Uppsala curling

Guld och brons till IK Fyris i SM veteraner

Det blev stor succé för IK Fyris Uppsala Curling i SM veteraner (65+) i Gävle i helgen. Lag Berts Bravader vann guld och lag Bookmakers tog bronset!

Lag Berts Brevador - guldmedaljör SM veteraner 2023

Det var en rolig och svängig helg i Gävle under SM för veteraner.

Lag Bookmakers, med Lars-Eric Roxin, Lasse Jonsson, Sören Axelsson och skip Anders Brandelius, gick ren genom deras 5-lagsgrupp och med bästa teedragning, gick de direkt till semifinalen och var garanterade direkt minst en bronsmedalj.

Värre var det för Lag Berts Bravader med L.-G. Karlsson, Mats Rydén, Jeff Martin och skip Bert Andersson. Efter en inledning med två tuffa förluster behövde de vinna deras sista gruppspelsmatch och ha en bra teedragning för att ha en chans att gå vidare. Men en sväng in till stan på lördag fm och lite utomhus träning tog laget fart. Det blev vinst i sista gruppspelsmatchenar och med 13 poäng i teedragning klarade sig laget nätt och jämt till slutspelet.

Lag Berts Bravader på stan

Lite träning på stan

Först blev det vinst över CK Granit, Bagarn med 9-2 i kvarten och därefter en tuff derby mot Fyris Bookmakers. Där blev det 9-6 vinst för Bert och co efter bl.a. en hi-light reel triple utslagning som "tyvärr" inte spelades in.

IK Fyris lag på SM veteraner 2023

Lag Berts Bravader och Lag Bookmakers, båda Ik Fyris

Finalen blev en tät affär mot P.A.P. Göteborg men Fyris styrde matchen för det mesta. Avgörande blev en hel fantastik sten som Jeff levererade med stenhård sopning av L-G och Mats och skarpa skippning av Bertan i boet - en riktig lagsten. Stenen gick förbi garden med bara några millimeter och landad smack på pinnen sent i den sista omgången. Några stenar senare var saken klar - en 6-5 vinst för Fyris!

Tack till CK Granit för en mycket trevlig tävling!

Vinsten gjorde att SM-pokalen stannar kvar i Uppsala minst ett år till efter vinsten av Lag Roxin med vänner förre året!

Lag Berts Bravader och lag P.A.P. - guld och silver medaljörer, SM veteraner 2023

Berts Bravader och P.A.P.

Lag Berts Bravader - guldmedaljör SM veteraner 2023

Pokalen stanner hem i Uppsala.

Publicerad: 2023-03-03

Senast uppdaterad: 2023-03-09

Författare: Jeff Martin

Senast ändrad av: Jeff Martin

Sponsorer