Gå till innehåll
IK Fyris Uppsala curling
IK Fyris Uppsala curling

Stor curlinghelg framför oss

Det är en stor curlinghelg med mycket Fyris intresse vi har framför oss nu.

Under helgen 17:e - 21:e februari ska VM-kval spelas i Jönköping i både damcurling och mixed dubbel. Och det finns Fyris spelare i både!

Först ut på fredag kväll (17/2 kl 20) är Rebecka Thunman, en egen "Fyris-produkt", som ska spela VM-kval i mixed dubbel tillsammans med Daniel Magnusson. Till deras (och andras förvåning) van de SM i december och därmed kvalificerade sig till VM-kvalet. Rebecka har berättat att Daniel ringde upp henne kort innan anmälningstiden skulle gå och föreslog att de skulle spela tillsammans. Sagt och gjort och då gick väldig bra. De ska spela VM-kval mot Team Ajiwa, dvs Therese Westman och Robin Ahlborg som tillsammans är landslaget i mixed dubbel och som är rankade 10:e i världen enligt World Curling Federation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vinnare spelar VM 22–29 april i Gangneung, Sydkorea.

På lördag börjar det mycket spännande VM-kval för damer, med Lag Hasselborg mot Lag Wranå/Panthera. Lag Hasselborg har Fyris:s egen Johanna Heldin i laget. Johanna har spelat regelbundet med laget sedan Sara McManus har varit mamma ledig men nu har Sara gjort sin post-bebis tävlingsdebut på hemmaplan i Gävle i Gävle Cup för ett par veckor sedan. Hon tränar för fullt och kommer vara med i Jönköping. Lag Wranå har klättrat på världsrankningen och ligger nu på 10:e plats, bara en plats bakom Lag Hasselborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Tidigare har Hasselborg vunnit VM- och EM-kval relativ lätt över Wranå men det kommer bli mycket tttare i detta kval och både kan vinna! Vinnare kommer att representera Sverige i dam-VM på hemmaplan i Sandviken 18–26 mars.

Vi vet inte ännu om det kommer bli livestreaming från Jönköping men vi kan hoppas på det! Mer information finns på SCF:s hemsid Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.a.

Rebecka och Johanna

Om VM-kvalet inte räcker, nu till helgen börjar the Scotties, dvs det kanadensiskt dammästarskapet. Vinnare kommer spela VM i Sandviken. Flera av världens bästa damlag spelar och det brukar vara möjligt att titta på matcher två eller tre dagar efter de spelas på Curling Canadas hemsida på YouTube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Alla resultat kommer finnas på Curling Canadas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller på CurlingZon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.e.

Publicerad: 2023-02-15

Senast uppdaterad: 2023-02-15

Författare: Jeff Martin

Sponsorer