Gå till innehåll
IK Fyris Uppsala curling
IK Fyris Uppsala curling

SM igång med Fyrisfolk

Nu är SM för damer, herrar och rullarna igång i Karlstad! SM spelas 2-5 februari och det finns Fyrisfolk på plats.

Klubben har inget lag på banan i Karlstad men flera av lag har koppling till IK Fyris Uppsala.

På damsidan är, förstås, Johanna Heldin på plats med Lag Hasselborg tillsammans med coach Kristian (Krille) Lindström. Där finns också Lag Wranå och även Lag Foxglide, som vann Guldäpplet för ett par år sedan.

På herrsidan, är vår egen nykrönte KM FIgur mästare Axel Sjöberg där med sin Burning Goats från Gävle. Markus Sund (fräsch från en briljant 69 poängserie i KM Figur) spelar med sina gamla kompisar från Sala (Lag CK Silverstenen). Men det finns också andra: SImon Olofsson, som tränar här i Uppsala och som hjälper till med nybörjarträning, spelar med Lag Nyman som skippas av vår gamla ungdomsledare Fredrik Nyman. Lag Nyman leder Elitserien herrar efter första spelhelgen i Uppsala och måste räknas som en av favoriterna för SM. På Lag Eriksson/Edin, regerande OS-guldmedaljörer, spelar Daniel Magnusson som nyss vann SM i Mixed Dubbel tillsammans med Rebecka Thunman från IK Fyris. Sist men inte minst, Johan Järvensson, son till Maria och Christer, spelar med Lag Nygren från Umeå.

Så det finns gott om anledning att följa tävlingarna och det kan du göra via SCF:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det finns Livestreaming från Karlstad tillgänglig via SCF:s hemsida.

Johanna Heldin

Johanna Heldin (foto: Sveriges Olympiska Kommittén)

Publicerad: 2023-02-02

Senast uppdaterad: 2023-02-02

Författare: Jeff Martin

Senast ändrad av: Jeff Martin

Sponsorer