Hoppa till sidans innehåll

Prova Curling


Prova på svenska Prova på engelska

För dig som är intresserade av

 • Gemenskap
 • Prova på
 • Lektioner och utbildning
 • Tävlingar

Välkommen till IK Fyris Uppsala curling! 

IK Fyris Uppsala curling har verksamhet för alla. Utöver vanliga träningspass (se nedan), har vi även särskild verksamhet för nybörjarjuniorer, lite mer erfarna juniorer samt daglediga/pensionärer. Om du skrollar längst ner på sidan kan du se några bilder från vår verksamhet.

När hallen öppnar kommer vi att ha flera "prova på" tillfällen där du kan kan komma och testa curling helt utan kostnad. Mer information om detta kommer att finnas på vår hemsida vid månadsskiftet september/oktober. Vill du att vi kontaktar dig när säsongen startar, fyll i kontaktinformation här.

Vi kommer också arrangera kurstillfällen i mindre grupper med erfarna och duktiga ledare för er som vill utvecklas i ert curlingspel. 

Curling är inte en dyr sport, faktiskt billigare än de flesta sporterna. I början kan du låna all utrustning helt utan kostnad. Vi har dessutom reducerade avgifter för juniorer, studenter och tisdagsmedlemmar (dagledigverksamhet på tisdagar). Mer information om våra avgifter finns här.

IK Fyris Uppsala Curlingsektion

IK Fyris Uppsala curlingsektion har träningstider på måndag- och onsdagskvällar, lördag förmiddag och söndag eftermiddag/kväll. Utöver de tidigare nämnda "prova på" tillfällena är du självklart alltid varmt välkommen till våra träningar på måndagar, onsdagar eller lördagar för att prova på. Kontakta oss gärna via e-mail (This is a mailto link) så hjälper vi dig att komma igång!

Daglediga/Pensionärer - Tisdagsmedlem

På tisdagsförmiddagar har vi särskilda träningar för daglediga/pensionärer. Där lottar vi lag och spelar på ett vänligt och trevligt sätt. Under de senaste åren har vi också anordnat en veterankamp mot andra föreningar i Borlänge, Gävle och Sundbyberg. Under säsongen som kommer planerar vi för att  anordna flera träningspass med instruktörer så du kan lära dig mer och bli ännu bättre. Vi har även en särskild, lite lägre säsongsavgift om du bara vill vara "Tisdagsmedlem".

Juniorverksamhet

Juniorträningar finns både för nybörjare och för lite mer erfarna. Dessa pass leds av mycket duktiga, utbildade juniortränare. För mer information, ta en titt på vår juniorsida.

Utrustning

Utrustning finns att låna i hallen. Curlingskor i alla storlekar och sopar går att låna. Vi har också hjälpmedel som "kryckor" och "sticks" att låna ut om du har sämre balans eller inte vill/kan gå ner på knä. Hjälmar finns också och är obligatoriska för alla nybörjare.

Curlinghallen håller en temperatur på ca +7°C. Det är svårt att ge något klädförslag som passar alla, men om du tänker dig att du ska ta en promenad en dag när det är +7°C och vindstilla så kommer du nog att vara ganska rätt klädd. Handskar rekommenderas om du är frusen av dig. Man bör dessutom ha rymliga, mjuka byxor till exempel träningsoverall, mjukisbyxor eller stretch. Vi rekommenderar att man INTE har tajta byxor eller jeans då sådana byxor gör det svårt att sitta på huk. Tunna jackor finns att låna.

För dig som är intresserade av

 • Events och fest
 • Korpliga
 • Möte
 • After-work
 • Möhippor
 • Svensexor
 • Family fun!

Curlingcompaniet

Kan du boka en eller flera banor hos Curlingcompaniet

Lite bilder från vår breda verksamhet!

_7201784
_7201832
_7209057
_D303565
_D305733
_D308192
_DSC4453 Jeff Martin
_DSC4676 Jeff Martin
_DSC4738
_DSC5621 Jeff Martin
DSC_0397 Jeff Martin
DSC_6445 Jeff Martin
DSC_8911 Jeff Martin
DSC_9928 Jeff Martin
DSC_9980 Jeff MartinPostadress:
IK Fyris Uppsala - Curling
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070
E-post: curlingsektionen@fyr...

Se all info