Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jeff Martin

Vi hyllar Johanna och Kristian!

03 MAR 2022 21:09
I onsdagskväll hade curlinghallen celebert besök av två av våra OS-deltagare, Johanna Heldin och Kristian Lindström.
  • Skapad: 03 MAR 2022 21:09

Johanna, som är reservspelare på Lag Hasselborg, kom hem med en bronsmedalj! Kristiansom, som tidigare spelade med Lag Niklas Edin och har en gedig meritlista, inklusive en VM-guld, var i Peking i egenskap av coach för det brittiska/skotska damlandslaget (Eve Murihead) och, som bekant, vann de guld!

Johanna och Kristian visade några bilder och berättade om livet på OS-byn, mat (inte så gott), och allt runt omkring. Inte minst givande var frågastunden efteråt när de fick frågor om allt möjligt, t.ex. vad gör en reserv under turneringen, och skillnaden i coachning-filosofi mellan Sverige och Skottland. Mycket intressant!

Klubbens tredje OS-deltagare, Daniel Magnusson, som är Johannas mixed dubbell partner, kunde inte komma till oss i onsdags men han kom hem med en guldmedlj runt halsen i egenskap av reservspelare i Lag Edin!

Det finns en intressent artikel om Kristian och Johanna, som är ett par i det verkliga livet, i Dagens Nyheter i helgen - mycket värt att läsa. Det finns en kopia i curlinghallen för de som inte kommer åt artikeln via länken härunder.

https://www.dn.se/sport/svenskens-hinder-pa-vagen-till-os-guldet-egna-fastmon/

Skribent: Jeff Martin
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
IK Fyris Uppsala - Curling
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070
E-post: curlingsektionen@fyr...

Se all info