Hoppa till sidans innehåll

Johanna rapporterar från bubblan i Calgary

27 APR 2021 00:00
IK Fyris:s egen Johanna Heldin är i Calgary, Alberta, Kanada nu som 5:e spelare för Lag Hasselborg. Läs hennes rapport on livet i "curlingbubblan!!
  • Uppdaterad: 29 APR 2021 12:42

För drygt ett år tillbaka befann vi oss i Calgary på precamp inför VM. Det nya viruset spred sig allt längre och längre över världen, vi följde nyheterna flera gånger dagligen och till slut konstaterades det att sjukdomen hade blivit en pandemi. VM, som skulle hållas i Prince George, såg fortfarande ut att bli av. Det var inte förrän vi landade i Prince George som vi nåddes av nyheten att mästerskapet hade ställts in. Förkrossade hade vi inget annat val än att resa hem igen. Nu är vi, efter en del om och men, tillbaka i Calgary igen för att delta i ett VM i Kanada.

Jag, tillsammans med lag Hasselborg och coach Wayne Middaugh, bor i den så kallade bubblan och här har vi nu varit i 21 dagar då vi deltagit i två Grand slams. I vår trupp har vi även med oss förbundskapten Maria Prytz och Annas dotter Mira och man Mathias. Nu har vi några dagar utan tävling och förbereder oss med bland annat träning på rummen inför VM som börjar 30/4.

För att det ska vara säkert för alla som jobbar och tävlar finns det flera regler i bubblan. Till exempel bor vi alla i egna hotellrum (bortsett från Anna som bor tillsammans med sin dotter och man). Man får enbart umgås med sin egen trupp. Munskydd ska vi använda på alla gemensamma utrymmen och vill man gå ut får man gå ut på promenad på hotellparkeringen. Vi får endast lämna hotellet för att åka bil till arenan. Allt är väl ordnat med vakter som sitter vid in- och utgångar i hotellet och arenan. Om vi inte vill beställa mat från room service går det att beställa mat och matvaror från olika butiker och restauranger som kan leverera det till hotellet. Varorna ställs på ett specifikt ställe i entrén där vi hämtar dem så att vi inte ska ha kontakt med någon utanför bubblan. Till exempel vill vi ha kaffe från Starbucks som ligger 50 meter bort så beställer vi det i en app så hämtar en person upp beställningen, kör över det till hotellet och så får vi en notis när det är levererat.

Utöver allt kring matcher och mat består en vanlig dag också av att vi ska göra en ”wellness check” två gånger om dagen. Det går ut på att vi i en specifik app svarar ja eller nej på frågor som handlar om symtom talande för covid-19 samt att vi tar kroppstemperaturen via en läsplatta som finns i hotellobbyn. Under dom senaste 14 dagarna har vi även covid-testats nästan varannan dag, detta var något som infördes efter dom falskt positiva provsvaren på herr-VM.

Som det kan vara hemma i april har vi även haft alla möjliga väder under vår vistelse här, allt från nollgradigt och snö till 20 grader och strålande sol. Minst sagt aprilväder!

Nu har vi som sagt några dagar utan matcher och vi längtar efter att VM snart drar igång! Men innan dess hoppas vi på att Anna Gustafsson (PT och massör) snart ska ansluta till vår trupp här på hotellet. Vi kommer att få träna dagen innan round robin startar, just nu håller man på att göra ny is.

Ha det gott!

Johanna

Skribent: Johanna Heldin
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
IK Fyris Uppsala - Curling
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070
E-post: curlingsektionen@fyr...

Se all info