Hoppa till sidans innehåll

Veteranresa till Åland

19 DEC 2013 21:27
Veteranerna tränar de flesta tisdagsförmiddagar. Tisdagen 10 december åkte vi till Åland för ett litet träningsläger. Orsaken till det var att Håkan Karlsson, som varit med i veterangänget tidigare, flyttat till Åland. Vi ville hälsa på honom och spela i den nya hallen på Åland. Med på resan var Hasse Ahlgren, Lars-Eric Roxin, Anders Gauffin, Lennart Jakobsson, Bert Andersson och Olle Perols.
  • Skapad: 19 DEC 2013 21:27

Vi startade på morgonen från Uppsala och slirade ut till Grisslehamn i snögloppen. Väl ombord på färjan började den viktigaste delen av resan, nämligen ätandet. Särskilt Hasse behöver ett regelbundet och tätt matintag. Det blev en räkmacka med lite varierande drycker till.

Curlinghallen ligger nära hamnen i Eckerö. Curlinggänget från Åland med Mari Wickström och Håkan i spetsen hälsade oss välkomna. De hade ordnat två lag som vi fick möta. Vi var tre i varje lag och fick förstärkning med varsin spelare från Åland. Alla vi mötte var nybörjare, utom Håkan förstås. Det blev alltså inte några hårda matcher men bra träning ändå.

Curlinghallen var jättefin, två banor och en panoramabar på ena kortsidan högt över banan. Marie och hennes kamrater som skapat den här anläggningen har all anledning att vara stolta över sin skapelse. Vi kan verkligen rekommendera ett besök.

Sedan bar det av till Mariehamn och hotellet. Middag på en trevlig restaurang, rekommenderad av Fia Wikner-Löthman. Stora köttbitar för hungriga veteraner.

Nästa förmiddag var vi tillbaka kl 10 i curlinghallen. Nu hade vi försökt smälta det vi lärt oss första dagen om hur det curlade på banorna åt olika håll. Det var inte alldeles lätt nämligen. Nu mötte vi två andra Ålandslag, som också var ganska i nya i curlingen. Man hade rekryterat ett stort antal golfande veteraner, som nu ägnade sig med stor glädje åt curling. Dom var upp till 18 personer på sina veteranträningar. Vi vann stort igen och spelade lite bättre än första dagen.

Full fart till färjan för julbord och lite taxfreeshopping.

Tack alla för två trevliga dagar på Åland.

Ett särskilt stort tack till Håkan för att vi fick hälsa på.

Nu fortsätter träningen inför Veteran-SM som 2014 går i Norrköping

vid pennan: Olla Perols

Skribent: Jeffrey Martin

Postadress:
IK Fyris Uppsala - Curling
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070
E-post: curlingsektionen@fyr...

Se all info