Hoppa till sidans innehåll

Väl besökt Slajd Off

24 SEP 2020 17:06
I måndags hade IK Fyris Uppsala Curling sin sedvanlig Slajd Off med ca 15 personer på plats och 15-20 till som var med via Zoom. Då berättade Nisse och andra om nuläget för föreningen och planer inför säsongen.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2020 17:06

Den kanske mest angelägna informationen handlade om divisionsspelet i Mälardalen.

Den pågående pandemin ställer till problemet för divisionsspelet av ett par anledningar. Den första är att, pga. begränsning av samlingar till max. 50 personer, kan vi inte använda Danderyd-hallens alla 8 banor samtidig. Det för med sig att alla divisionsspel måste spelas över 4 helger. MCFs styrelse har också bestämt att, pga att Div 4 och Div 5 inte kunde spela färdig förre säsongen, , att de för säsong 2020-2021 ska slås ihop till två parallella serier.

Svenska Curlingförbundet har dessutom flyttat de flesta SM-tävlingar till sent i säsongen för att ge dem största möjliga chansen att genomförs. Därför har divisionsspelet lagts lite tidigare än vanligt.

Allt detta har gjort det svårt att planera denna säsong och säsongsplanen har ändrats flera gånger, senaste tisdag efter Slajd Off (pga flytt av SM i Oldgirls/Oldboys och Veteraner till slutet av säsongen). Anmälningstiden kommer vara mycket kort (fram till mitten av oktober ungefär) så det är dags att sätta ihop era lag. Kolla också ordentlig när första helgen för DIN division ska spelas.

 Annan information av särskilt intresse är att Rebecka och Axel kommer att hålla clinics för oss vanliga dödliga för att hjälpa oss att bli bättre spelare. Vi fick också reda på att ekonomin för hallen, i alla fall för denna säsong, ser OK pga. alla juniorverksamheter som medfört att bidraget från kommunen har blivit bra och välkommet!

Hela presentationen finns att ladda hem och titta på här.

Skribent: Jeff Martin
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
IK Fyris Uppsala - Curling
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070
E-post: curlingsektionen@fyr...

Se all info