Hoppa till sidans innehåll

SM Silver till Team Sundberg!

11 FEB 2020 15:17
På SM i helgen gick det jättebra för IK Fyris curling. Bäst gick det för Team Sundberg som kom hem med silvermedaljer i bagaget!
  • Skapad: 11 FEB 2020 15:17

Tove, Anna, Emma, Johanna och coach Nisse gick genom gruppspelet med fem vinster och bara en förlust. Två höjdpunkter var vinster över både Team Hasselborg och Team Panthera(Wranå)! Den enda förlusten var faktiskt mot Rebeckas JSM-mästarlag Team Moberg från Mjölby. De fem vinsterna gjorde att Team Sundberg kom på första plats i gruppspelet och gick direkt till finalen. Hassleborg och Panthera spelade en semi-final för att se vem skulle möta Sundberg för guldet. Hasselborg var för starka för Panthera i semin  och vann med 8-2. I finalen var de återigen en storlek för stor för motståndarna och tog guldet med 8-3 över Team Sundberg. Stort grattis till Team Sundberg som i sitt första år som lag tog hem silvret!

Team Moberg med Rebecka som vice-skip hade också en bra turnering med tre vinster och tre förluster och slutade på en femte plats. Tyvärr gick det lite sämre för Erikas Stocksundslag Team Larsson som slutade på sjätte plats med bara en vinst.

På herrsidan hade Robins JSM-lagTeam Magnusson en lång, tuff men lyckad turnering. I trippelknockouten, som startade turneringen, trillade de hela vägen ned till C-steget men där lyckades de vinna på så sätt ta sig till slutspelet. I första rundan i slutspelet möte de Leksands lag Nyman med Fyris-bekanta Fredrik Nyman i spetsen. Nyman hade gått genom A-steget obesegrade men Team Magnusson visade sin styrka i slutspelet och tog Nyman i kvarten och Andreas Adersteg, Amatörerna, i semin. I finalen möte de självaste Lag Edin som än en gång visade var skåpet ska stå och tog hem guldet. Men en silver i SM var en utmärkt laddning inför JVM som börjar om en vecka. 

Skribent: Jeff Martin
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
IK Fyris Uppsala - Curling
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070
E-post: curlingsektionen@fyr...

Se all info