Hoppa till sidans innehåll

Skärpta restriktioner gällande tränings- verksamhet, matcher och tävlingar

15 NOV 2020 21:45
Pga den fortsatta allvarliga läget beträffande Covid-19, har klubbstyrelse beslutat att skärpa restriktioner i klubben, tyvärr.
  • Uppdaterad: 15 NOV 2020 21:45

  • Med start 16 november och så länge som skärpta restriktioner gäller i Uppsala är klubbens träningstider inställda med undantag för juniorträningar (juniorer upp t.o.m 15 år).
  • Alla klubbens medlemmar kan dock boka bana A och D för individuell träning (eller tillsammans med personer inom samma hushåll).
  • Bokning sker via ett gemensamt "google doc". En länk ska skickas ut till alla medlemmar. Fyll i ditt namn för banan när du bokar den.
  • Under denna tid är bokningar kostnadsfria.
  • I princip är alla tider bokningsbara (utom t.ex. juniorträningar och isvård).
  • Boka inte mer än två timmar i följd.
  • De(n) som bokar en tid ska lämna hallen i god tid (5 minuter) innan nästa bokningsbara tid börjar.

Följande är en text som publicerades nyligen på Svenska Curlingförbundets hemsida:

 

De skärpta lokala allmänna råden för att minska smittspridningen handlar för idrottens del om att avstå från att delta i idrottsträningar, matcher och tävlingar. Här finns stöd och rekommendationer till föreningar inom Svensk Curling, för hur ni ska hantera er verksamhet. 

Vi vill poängtera att ingen verksamhet ska leta efter kryphål och möjlighet att fortsätta bedriva idrott under gällande restriktioner. Vi måste alla hjälpas åt för att minska smittspridningen och för att göra det, behöver vi ställa in våra aktiviteter.

I de regioner där skärpta restriktioner införts gällande träningsverksamhet innebär det begränsning för idrottsträning som genomförs tillsammans i grupp eller i lag. Syftet är att avstå från att organisera eller delta i aktiviteter som innebär att man träffar nya människor och där det kan vara svårt att avstå från att delta trots att man har symptom.

Vi vill framhålla att det inte råder något förbud mot träning i Sverige och att det därmed är fullt möjligt för alla idrottare att fortsätta träna individuellt. Att träna individuellt innebär att träna ensam, alternativt träna tillsammans med personer från samma hushåll.

Undvik att belasta kollektivtrafiken i samband med idrottsutövande.

Ungdomar födda 2005 eller senare

Restriktionerna att avstå från att delta på idrottsträningar, fysiska möten, matcher och tävlingar gäller inte för idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Yrkesutövande idrottare

Även idrottare som har idrotten som yrke, dvs där utövaren har curling som sin huvudsakliga sysselsättning och befinner sig på nationell eller internationell elitnivå för seniorer, är undantagna från restriktionerna ovan.

LÄS MER I TIDIGARE PUBLICERAD INFORMATION

Regioner som för närvarande har skärpta lokala allmänna råd är Uppsala, Skåne, Västra Götaland, Östergötland, Stockholm, Halland, Örebro, Dalarna, Gotland, Värmland, Västmanland och Jönköping. Folkhälsomyndigheten uppdaterar löpande vad som gäller kring de lokala allmänna råden region för region.

Läs mer på RF:s hemsida:
Regionala allmänna råd -vad innebär de för idrotten?

Skribent: Jeff Martin
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
IK Fyris Uppsala - Curling
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070
E-post: curlingsektionen@fyr...

Se all info