Hoppa till sidans innehåll

EN FANTASTISK SÄSONG!

11 APR 2011 00:00
När säsongen 2010/2011 är över kan man inte annat än fascineras över allt som hänt och alla IK Fyris framgångar inom curlingverksamheten.
  • Uppdaterad: 13 OKT 2016 20:43

För att nämna ett axplock så har vi fått en ytterligare en medlem med världsmästartitel (Karin Rudström), ett lag med medlemmar som vunnit SM i mixed (Camilla Johansson och Isabell Andersson), två lag representerade klubben vid herr-SM (lag Ena och Humandata) och två lag i dam-SM (lag Donald Davies och lag Enea), ett juniordamlag som kom 4:a i JSM (Guarderoberna) och dessutom har vi fått ett yngre juniorlag som deltog i Robin Hood curlen.

Förutom dessa succéer har vi framgångsrikt arrangerat ett SM i mixed dubbel, Fyrisnatta, GuldÄpplet och diverse seriespel. Vi har dessutom varit representerade av Håkan Karlsson och Towe Lundman i Mälardalens curlingförbund och det har investerats i en laserstödd träningsanläggning.   Verkligen en imponerande säsong!

Under 2010/2011 hade klubben totalt 16 lag anmälda till divisionsspel. Ett lag som med sina nyrekryterade juniorer hade framgångar i elitserien för damer (lag Donald Davies) och ett damlag som stiligt vann division ett (lag Enea) och är alltså inför kommande säsong också kvalificerade för elitserien. Av våra två lag i division 2 (Take Out och lag Axelsson) kom lag Axelsson tvåa och kvalificerade sig alltså för division 1 nästa år. I division 3 spelade två lag (Guarderoberna och the Skipped Stones) och i division 4 hela 10 lag varav lag Ena krossade allt motstånd och kvalificerade sig för div 3 nästa säsong. Därutöver deltog flera lag i inbjudningstävlingar inom och utanför Sverige. Läs t ex. Take It Easys härliga reseberättelse om deras deltagande i Saxum Cup i Budapest under fliken Tävlingar / Säsong 2010/2011. 

Egna klubbtävlingar som arrangerades under året var Decembercupen, Brallans Figur, KM i Figur, Poängjakten och KM lag. Fem evenemang som kommit att bli tradition och populära tävlingar inom klubben och som sannolikt kommer att finnas med på menyn även nästa år. Viktigt att nämna är vinnarna av Decembercupen som var vårt unga talangfulla herrlag Next Generation som kommer bli mycket intressanta att följa framöver!  

Trots denna säsongs stora välgångar så hoppas och ser vi fram emot ännu fler lag i divisionsspel samt lag- och arrangemangframgångar vid tävlingar under nästa säsong. Bland annat att se fram emot är att SM för Oldboys/Oldgirls kommer att anordnas i Relitahallen. Vi kommer även fortsätta erbjuda den populära Blått Kort utbildningen och vår nystartade juniorverksamhet där Monica Veszelei och Maria Järvensson gör ett kanonjobb hoppas vi fortsätter blomma. Det kommer att bli spännande och roligt och se vad säsongen 2011/2012 kommer att toppa med! Vi ses i oktober!  

Tjingeling Kuckelimuck Lala!

Styrelsen IK Fyris curling  

Skribent: Jeffrey Martin

Postadress:
IK Fyris Uppsala - Curling
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070
E-post: curlingsektionen@fyr...

Se all info