Hoppa till sidans innehåll

DDP bara centimeter från Elitserieguld!

29 JAN 2018 21:56
Avslutningshelgen för årets Elitserie damer spelades i helgen i Jönköping. Finalen spelades mellan Lag Donald Davies och Partners och deras gamla rival Lag Panthera från Sundbyberg.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2018 21:57

Matchen var omväxlande då ledning gick fram och tillbaka och till slut blev det en skiljeomgång där DDP hade sista sten. Efter en fantastik sista sten av Pantheras skip Bella Wranå behövde Annette dra till knappen för vinst. Tyvärr blev stenen (den blå backom knappen i bilden) bara några centimeter för lång och guldet gick till Sumpan och Lag Panthera! Sammanfattningsvis blev det en riktig bra Elitserien för the New Look Donald Davies som hade den bästa resultat någonsyn i Elitserie damer för IK Fyris curling. Grattis, tjejer!

Den andra IK Fyris lag i Jönköping, lag Thunman hade också en bra helg med tre vinster och delad fjärde plats efter grundspelet. En särspelsmatch mot Östersund Curlpower behövdes för att bestämma vem skulle möta Donald Davies i den första slutspelsrundan. Thunman spelade en bra match men förlorade i en extra omgång efter en stulen poäng. En femteplats betyder att Thnuman får behålla sin plats i Elitserien nästa år - en riktig bra prestation för dessa lovande juniorer!

Det finns också en artikel (den tredje under helgen!) om Elitserieresultaten i UNT: http://unt.se/sport/tappade-guldet-i-sista-omgangen-4884126.aspx

Lag Thunman i Jönköping

Lag Thunman in action!

Skribent: Jeffrey Martin
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
IK Fyris Uppsala - Curling
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070
E-post: curlingsektionen@fyr...

Se all info