Hoppa till sidans innehåll

Curling, curling och mera curling i helgen!

23 NOV 2015 20:48
Det var hur mycket curling som helst i helgen: SM-kval, Div 2, Div 4 och EM från Esbjerg!
  • Skapad: 23 NOV 2015 20:48

Det var mycket att följa och hålla reda på i helgen.

Först ute i fredagskväll var det Div 2 - Fyris har inte mindre än sex lag i Div 2 i år. Fem av lag spelade här i Relita curlinghall och ett i Sundbyberg. Här i Uppsala var lag Heldin bästa Fyrislag med fyra vinster och två förluster. Alla lag hade minst två vinster. Men bästa lag i Uppsala var inte mindre än Ingrid Meldahl som tog hem fem vinster och bara en förlust mot lag Heldin i sista matchpass. Den flerfaldiga Old-Girls SM och Old-Girls VM-vinnare håller stylen än! Alla resultat från Uppsala finns på vår hemsida. Det sjätte laget, Eugen Innovation, spelade i Sumpan och kom hem med tre vinster och tre förluster. Mycket väl godkänt, särskild när man tänker att dem gick från Div 4 direkt till DIv 2 i år! Bra jobbat grabbar!

Med start på lördag morgon spelades Div 4 på två ort - Sala och Danderyd (och Södertälje utan någon Fyrislag). I Sala spelade tre lag från Fyris men lite olika framgång. Best gick det för Fyris First Ladies med en vinst och en oavgjort. Alla resultat från Sala finns på deras hemsida. Tre lag spelade också i Danderyd men vi har inte fått någon reportage därifrån ånnu så om det är någon som spelade där, hör av Er till Jeff.

Samtidig var lag Donald Davies & Partners upp i Borlänge för att spela SM-kval. Förra årets SM-silver medaljörer sökt efter en av fyra platser som det skulle spelas om. Efter en tuff förlust i första gruppspelsmatch var de tvungen att vinna de andra två för att tvinga fram en säspelsmatch. Och så gick det. Efter en tätt särspel mot Rilea, tidigare från Göteborg men som nu från Jönköping, gick DDP segrande ut och är nu klar fär SM som spelas i Pitå i januari. Heja tjerer! Alla resultat finns på SCFs hemsida.

Sist men inte minst pågår EM i Esbjerg, Danmark. Lag Edin har kommit igång bra och vid skrivande stund har de fyra vinster och bara en förlust och ligger tätt efter Tomas Ulsruds norska lag. Tyvärr sämre går det för Cissi Östlunds lag som har fått en tuff start och har en rekord av bara 2-3 efter femte matchpass. Alla matcher går att följa sten för sten på EMs hemsida och där finns det också information om TV-sändningar.

Skribent: Jeffrey Martin

Postadress:
IK Fyris Uppsala - Curling
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070
E-post: curlingsektionen@fyr...

Se all info