Hoppa till sidans innehåll

SM x 2

11 MAR 2013 00:00
Två SM har pågått nyligen med representanter från IK Fyris. Det var kontrasternas helg!
  • Skapad: 11 MAR 2013 00:00

I Östersund pågår SM för veteraner (65+). I år representeras IK Fyis av Lag Roxin, med Lars-Erik Roxin, Håkan Karlsson, Hasse Ahlgren, Olle Perols och Anders Gaufin. Förra året, med deltagande av de fyra sistnämnda, kom laget till slutspel men föll mot de blivande vinnarna, Lag Arfwidsson från Norrköping. Med reel förstarkning i form av Lars-Erik i år har laget spelat tre matcher hittills med första match mot just Arfwidsson. Det blev gruvlig revansch med vinst 8-3. Med två ytterligare vinster är laget det första att ta sig till slutspel trots en match kvar att spela i gruppspel! Bra jobbat! Turneringen fortsätter över helgen.

Lite längre ner hittar du bilder och resultat.

 

På andra ändan av ålderskalen spelas SM för Yngre juniorer i Karlstad. För IK Fyris tävlar Lag Shadman, med Johan Järvenson, Ivar Veszelei, Henrik Shadman, Joel Norberg, Axel Lundberg och Ludvig Segerholm med Monica Veszelei som coach. Laget har spelt en  match hittills och låg under med 1-7 efter 3 omgånger i en kort 6-omgångsmatch. MEN en stark avslutning med 2, 2 och 3 vunna poäng gav vinst med 8-7! Fantastiskt med mersmak!

 

Veteran SM Östersund

Klubben har en dryg handfull 65plussare som är kvalificerade för veterantävlingar.

Lag Roxin

T v IK Fyris /Roxin
Olle, Anders, Lars-eric,
Hasse och Håkan (nedan)

Roxin/Håkan

Med förhoppningar och tillförsikt satte vi oss i Anders bil på onsdagen för äventyret i Östersund. Föregående säsong hade vi lyckats ta oss till kvartsfinal.
Efter inspel startade första matchen kl 1530 mot regerande mästarna (och för övrigt det lag som slog ut oss ifjol) Arfwidsson från Norrköping.
Vi fick revansch. Nästa match kl 1930 mot Skvadern/Sundsvall. Vinst och en stark början. På fredag fm väntade grabbarna från Järpen. Vi fick en lyckosam start, tog en 4a och kunde hålla undan. En match kvar, Malmström/Djursholm på lördag morgon.
Vi blev under kvällens kamratfest medvetna om att vid förlust mot Malmström så skulle placeringar i gruppen avgöras med teedragning.

På lördag morgon stod vi ansikte mot ansikte med Djursholmgrabbarna. Det blev en jämn match, 5-5 efter 6 omgångar. Vi nollade 7e och planerade öppet spel för att få en dragning för vinst. En för kort första sten, en missad clearing och en skuren sten samt ett par välplacerade garder av Malmström hade stängt boet för en vinstgivande sista sten. Teedragning!
Vi som trott att kvartsfinalen var klar efter 3 inledande vinster stod nu med uselt teedragningsresultat som skulle konkurrera med de andra 3ornas resultat.
Vi bytte kläder för att hinnar lämna Östersund innnan den väntade stormen slog till.
Men så visade det sig att Tures grabbar från Norr/Linköping hade dragit lika illa som vi och vi fick spela kvart med minsta marginal.
Lördag em och kvartsfinal mot hemmalaget Skoglund. Trevliga grabbar som vi lyckades besegra efter en gynnsam 4-poängsomgång.
Lottningen hade nu gett oss KG´s fruktade lag från Linköping och Stocksund i semi.
Klockan är 9 på söndagen. Matchen börjar bra, efter KG´s missade slutsten kunde vi stjäla en 2a. Matchen fortsätter att vara jämn och vi leder 5-4 efter 5 omgångar. I sjätte tappar vi en trea och blir bestulna på 1 i 7e. Tre ner inför åttonde, vi klarar inte det utan det får bli bronsmatch.

Bronsmatchen har vi inget att berätta om, vi vann inte.
Alla våra resultat hittas här:ResultatSM

Men vi ska visa några bilder på de bästa lagen.
Så här segervissa såg finallagen ut före finalen. Det blev KG som vann.

KG 2013 SCK/Danielsson

För rättvisa ska vi även visa (de flesta) bronsmedaljörna.

Malmström

Grattis alla medaljörer! Och tack till ÖCK för ett bra arrangemang.

Skribent: Jeffrey Martin/Håkan Karlsson

Postadress:
IK Fyris Uppsala - Curling
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070
E-post: curlingsektionen@fyr...

Se all info