Hoppa till sidans innehåll

SUGEN PÅ ATT SPELA?

13 APR 2011 00:00
Visst inspirerar lag Edins VM-brons och lag Norbergs VM-guld? Är du sugen på att prova att spela curling eller att bli medlem i IK Fyris curlingsektion? Då har vi i Relitahallen lite olika alternativ:
  • Skapad: 13 APR 2011 00:00

Om du vill prova curling en enstaka gång ihop med vänner och hyra bana så är du välkommen att kontakta Curlingkompaniet, se www.curlingcompaniet.se.

Om du istället eller också vill bli medlem i vår förening IK Fyris så kostar ett medlemskap för nuvarande 2100 kr/säsong, dvs 1 oktober till 31 mars. (Ett spelrättsalternativ med lägre säsong och flexiblare träningstider finns också, se flik Klubben / Medlemskap). Vi har träningstider kvällstid måndag och onsdag samt lördag förmiddag och söndag eftermiddag/kväll (för aktuella tider se flik Klubben / Träningstider). Som nybörjare eller "provapåare" får du gärna komma och testa några gånger på våra klubbtider innan du bestämmer dig för ett medlemskap. Säsongen 2010/11 så var första gången gratis sedan kostade det 50 kr/ggn (upp till 5 tillfällen).

Varje säsong har vi en eller två tillfällen då vi kör våra populära nybörjarkurser, "Blått Kort kurser". Dessa kurser (3 tillfällen à 1,5 timme) ger en mycket bra grund i curling, men är inget måste för att få börja spela. Tidigare år har dessa hållits i slutet av oktober och i januari och senast kostade det 300 kr om man har UNT-kort. Håll gärna uppsikt efter dessa i UNT eller på vår hemsida om du är intresserad.

När man är "provapåare" eller Blått Kortkursdeltagare så får man låna skor, sop och hjälm. Sedan när man blivit medlem bör man göra en investering i ett par egna skor. Dessa finns i olika modeller och prisklasser. En rekommendation är att gå in på tex Hasselborgs hemsida och titta vad som finns (länk finns på våran hemsida). Många köper även en egen sop, men annars är det fritt att låna hallens sopar även under klubbtid.

Om du vill komma i höst när säsongen börjar, dvs i oktober, så får du endera bara droppa in på våra klubbtider eller gärna höra av dig till oss i styrelsen så ordnar vi en "mentor" som kan introducera dig i klubbträningen vid ett första tillfälle. En träning en vardagskväll brukar gå till så att medlemmar droppar in strax före kl 19, alla hjälps åt att iordningställa isen till toppskick, alla testar lite slajder och sättningar varpå man delar in sig i slumpvisa lag. Ibland tränar medlemmar bara teknik, eller figur, eller har sk. clinics och ibland har lag gjort upp innan om matcher, men oftast blandas spelare från olika lag och man spelar träningsmatcher. Det är alltifrån nybörjare till elitseriespelare på våra träningar och det är framförallt väldigt positiv och välkomnande stämning. VÄLKOMMEN att prova på om du vill!!

 

Skribent: Jeffrey Martin

Postadress:
IK Fyris Uppsala - Curling
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070
E-post: curlingsektionen@fyr...

Se all info