Hoppa till sidans innehåll

STYRELSEMÖTE 30/8

22 AUG 2011 00:00
Den 30 augusti kl 19 träffas styrelsen för IK Fyris Curlingsektion. Har du någon fråga som du vill ska tas upp? Då är du välkommen att höra av dig tex genom att skicka ett e-mail till This is a mailto link.
  • Skapad: 22 AUG 2011 00:00

Tidigare info från styrelsen (publicerad juni 2011):

Vid årsmötet i slutet av februari fick styrelsen delvis nya ledamöter, Jeffrey Martin och Emil Södergren. Avgående var Karl-Erik Johansson och Lars Falk. Sen tidigare finns ju i styrelsen Håkan Rudström och Karlsson, Monica Veszelei, Pernilla Roxin och Nils-Erik Heldin.

Årsmötet behandlade i vanlig ordning verksamhetsberättelse och ekonomi. Verksamhetsberättelsen kunde redovisa ett framgångsrikt år med ökande medlemstal och goda sportsliga framgångar. Beträffande ekonomin noterades ett negativt resultat vilket ju inte är så bra. Klubben har dock en kassa på över 100 000 kr. Bakgrunden till det negativa resultatet är att vi belastas med en kostnad för kansliet som inte var budgeterade. Styrelsen förhandlar med huvudstyrelsen för närvarande om den aktuella kostnaden för innevarande år. Styrelsen hade även budgeterat intäkter för insatser i Fyris Park. Det är dock så att ingen velat ta ansvaret att organisera arbete och därför har intäkterna uteblivit.

Vad gör då styrelsen mellan säsongerna?

I början av april träffades den nya styrelsen för att diskutera mål för verksamheten på lite längre sikt. Resultatet blev ett dokument som förhoppningsvis kommer att följas upp med mer konkreta medel om hur vi ska nå uppsatta mål. En presentation av vårt arbete kommer vid säsongsstartsmötet den 21 september 2011.

Med anledning av vårt negativa resultat behöver vi se över kostnaderna i vår verksamhet (då ökade intäkter är svåra att budgetera).

Styrelsen har därför beslutat att lag betalar sina egna startavgifter och övriga kostnader för serie- och mästerskapsspel (och som tidigare även inbjudnings-tävlingar), med undantag för juniorlag, lag med heltidsstuderande i proportion till antal studenter i laget, elitserielag. Startavgift för lag som kvalificerat sig till SM genom DM eller genom elitseriespel ersätts till hälften.

Med ovanstående åtgärder föreslås beslut om oförändrad sektionsavgift.

Hälsningar

Håkan R och Håkan K

Hur ser då den närmaste framtiden ut?

Vi vet nu att hallbolaget har haft ett bra år och nått ett plusresultat. Det innebär att man med klubbens hjälp planerar att vidta ljudisolerande åtgärder i ishallen. Vi får troligen veta mer om detta inom kort.

Vi vet också att vi kommer att arrangera första damelitseriesammandraget i november 2011, där ju klubben representerar med två lag (25 % av lagen).

Som vi visste sen tidigare kommer också att arrangera SM för Oldboys och Oldgirls i januari 2012.
Innan dess har vi som sagt bestämt om datum för säsongsupptakt 21 september, där vi kan utbyta idéer om hur verksamheten ska bedrivas.

Skribent: Jeffrey Martin

Postadress:
IK Fyris Uppsala - Curling
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070
E-post: curlingsektionen@fyr...

Se all info